Helenna Hercigonja-Moulton

Helenna Hercigonja-Moulton je trenerica u Coerver® Coaching Hrvatska. Rođena je 28.04.1993. u Los Angelesu (SAD), a živjela u Miamiju sve dok se 2011. nije preselila u Hrvatsku. Diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, smjer novinarstvo i odnosi s javnošću, te ima UEFA B licencu izdanu od Akademije Hrvatskog nogometnog saveza.

U svojoj igračkoj karijeri nastupala je za Kendall Soccer Coalition (SAD), ŽNK Dinamo-Maksimir, KKPK Medyk Konin (Poljska), a trenutno igra za ŽNK Teleing GMT Beltinci (Slovenija). Isto tako nastupala je za Hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju U-19 i A selekciju u kvalifikacijama za Europsko i Svjetsko prevenstvo.

Helenna je jako dobro upoznata sa situacijom oko ženskog nogometa u Hrvatskoj i vrlo motivirana doprinijeti promjenama da cure imaju više prilika igrati nogomet i napredovati.

Uz to, Helenna je radila na Hrvatskoj radio televiziji i sudjelovala u medijskom projektu za promociju ženskog nogometa nazvan “Hella Offsides” u suradnji s producentskom kućom Maxima Film.