Coerver® Coaching Akademija za djevojčice

Coerver® Coaching je svjetska metoda broj 1 za učenje nogometnih vještina i obuku trenera nastala prije 35 godina, a danas prisutna u preko 55 zemalja članice FIFA-e na 5 kontinenata. Mnogi nacionalni nogometni savezi implementirali su ovu metodu u razvojne programe svojih mladih nogometaša (Njemačka, Francuska, Japan), kao i neki od najvećih svjetskih klubova (Bayern München, Arsenal, Manchester City, Benfica), a po njoj su trenirali i neki od današnjih vrhunskih igrača poput Cristiana Ronalda, Garetha Balea, Arjena Robbena, Xavija, Robina van Persieja, Philippa Lahma, itd. Osnovna filozofija je razvoj tehnike, samopouzdanja, kreativnosti i karaktera djece kroz rad u manjim grupama.

 

U nogometnim krugovima opće je poznato da je razina ženskog nogometa u Hrvatskoj na nezadovoljavajućoj razini. Djevojčice mlađe od 12 godina u nemogućnosti su trenirati u svojoj konkurenciji, stoga se moraju natjecati s dječacima. Nažalost, veliki broj djevojčica u međuvremenu odustane od igranja nogometa, jer nisu uvijek dovoljno „hrabre“ da se mogu nositi s neprimjerenom konkurencijom. Coerver® Coaching Hrvatska od 12.09.2017. na sportskom centru Savica pokreće program namijenjen samo djevojčicama. Smatramo kako je za njih najbolje da svoje prve nogometne korake naprave u što ugodnijem i sigurnijem okruženju. Time ćemo nastojati i razbiti predrasude da je nogomet isključivo muški sport i potaknuti sve djevojčice koje vole nogomet da se njime i bave. U Coerver® Coaching Hrvatska trenutno kao trenerica radi Helenna Hercigonja-Moulton, bivša hrvatska reprezentativka, koja će biti zadužena za razvoj ženskog nogometa u Zagrebu, ali i šire.

 

Kao najavu otvaranja Akademije za djevojčice Coerver® Coaching Hrvatska do sada je organizirala tri otvorena treninga (30.04., 14.05. i 10.06.) kako bi sve zainteresirane upoznali s Coerver® metodom. Na treninzima je prisustvovalo preko 50 djevojčica te se nadamo kako ćemo ovim projektom popularizirati ženski nogomet u Zagrebu i Hrvatskoj i jednoga dana razvijati buduće Hrvatske nogometne reprezentativke!

 

Detaljnije informacije možete dobiti na 095/8822-968 (Helenna) ili 098/475-521 (Ivan).